Ervaringen: Sjors Thomassen

 
 

Sjors is een oud surfmaatje van Andre uit Brabant die ook wilde leren kitesurfen en waarmee hij de personal trainer cursus heeft gedaan. Vier vragen aan Sjors over het kiten.


 
  

Hi Sjors,hoe bevalt het kiten zover...      heeft wakeboarden je daar nog wat bij geholpen....?

Het kiten is voor mij weer een nieuwe dimensie. Het is een combinatie van alle watersporten die ik al geruime tijd beoefen. Wakeboarden, windsurfen, snowboarden.

In eerste instantie dacht ik dat het me makkelijk af zou gaan, maar het viel me toch een beetje tegen. De natuurlijke reactie om met je gewicht te gaan hangen aan de bar, moest er toch uit. Het wakeboarden komt wel weer goed van pas, je weet in ieder geval wat het is om, met snelheid, op een boardje zonder drijfvermogen te staan.

Je bent heel wat vooruit gegaan sinds de laatste les, wat is je doel voor dit jaar?

Het doel van dit jaar is natuurlijk om op zee te knallen. De kite onder alle omstandigheden te kunnen handelen en eind van het jaar in Nieuw Zeeland en Tahiti zonder problemen te kunnen varen. Dus het komt er op neer veel uren te maken.

Ik heb inderdaad al een directional board gekocht op aanraden van Andre. Een vet board waar ik dit jaar natuurlijk op wil varen. Timing zal in het begin het probleem zijn maar ik vertrouw erop dat Andre me dit feilloos gaat bijbrengen. Ik heb een paar filmpjes gezien van hem uit Zuid Afrika en Mauritius, dat moet voor hem geen probleem zijn.

jjjjjaja,ik hoor t al ..dikke directional gekocht om flink die golven te rippen net zoals vroeger met windsurfen.....nu wordt het spannend . Langzaam de timing op scherp zetten en rijden die golven, denk je dat het veel anders is als op je twintip? hier moet je bjvoorbeeld gijpen..

Ook het gijpen zal even wennen zijn, alleen met uren maken kan ik dat onder de knie krijgen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.

ok we gaan weer snel samen t water op om je klaar te stomen voor je round the world trip volgend jaar en hoorde dat je al op mauritius gekite had, hoe was dat...      

Vooral het kunnen varen in exotische oorden is toch wel mijn droom. Mauritius was daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Super daar. Niet te veel kites op het water.

Als er teveel kites in de lucht hangen wordt je daar in het begin wel zenuwachtig van. Je hebt veel meer ruimte nodig dan met windsurfen. Daar tegen over staat wel dat je met het kiten veel meer uren achter elkaar kunt varen zonder dat je er dikke onderarmen van krijgt.

Al met al moet dit natuurlijk een spectaculair jaar worden. Probeer zoveel mogelijk op het water te zijn en uren maken. Ik heb er alle vertrouwen in.

 

 

   
 
nwb FLY is een NWWB erkende school