Ervaringen: Floortje Dessing

Vijf vragen aan Floortje Dessing over haar ervaringen als leerling bij Andre.

1. Hoe voelde je je na de eerste intro les?

Het aller overheersende gevoel was: DIT LEER IK NOOIT!
Al tijden wilde ik leren kiten maar het kwam er maar niet van. Maar toen ik deze zomer eindelijk iets minder druk was, was het tijd voor mijn eerste les van Andre. Het oplaten van de kite was al heel indrukwekkend maar eenmaal in het water werd het nog veel heftiger. Nadat ik twee uur lang alleen maar stuurloos werd meegestuurd dacht ik dat ik het nooit zou leren; zo moeilijk leek het. Maar na drie lessen was er ineens de klik: 'dus zo moet het'..het is eigenlijk net als fietsen, alleen moet je wat harder werken.

2. Je hebt een eigen board en kite gekocht, any regrets?

Heb je eenmaal de smaak te pakken dan moet je echt meteen een set kopen, al is dat wel even een investering. Als je eenmaal de spullen in huis hebt, kan je namelijk gaan kiten wanneer je maar wilt, ook als je naar het buitenland gaat.

3. Hoe voelde het om na onze laatste binnenwaterles alleen te kunnen kiten en dus niet meer te moeten lopen?

Het voelt vreemd: je ziet anderen zo bedreven kiten en zeker in het begin denk je dat je dat nooit gaat lukken. Maar het is even volhouden, dan lukt het ook jou.

4. In IJmuiden werd je letterlijk in het diepe gegooid, want met de beginnerlessen stonden we in heupdiep water, en heb je die dag moeten zwemmen in de golven. Had je die dag het gevoel dat je veel leerde?

Die dag was voor mij de moeilijkste van alle kiltesessies tot nu toe. Ik had in Augustus een paar dagen gekite op Bonaire en dat was eigenlijk best redelijk te doen. De zee was best hoog maar er was een bootje wat je weer ophaalde als je te ver weg was gedreven. In IJmuiden was ik redelijk op mezelf aangewezen en aangezien mijn plank niet met een ‘leash’ aan mijn enkel zat, was het echt bere zwaar. Mijn plank dreef constant weg, de stroming was heel sterk en de golven aardig hoog. Moet echt even wat meer oefenen voor dat ik dat weer kan proberen.

5. Met jou werk heb je natuurlijk acces tot mooie klte-bestemmingen, zoals Bonaire waar je al eens hebt gekite, maar gaan we je ook nog op andere kitespots tegen komen?

Wat mij betreft zeker! Wil eigenlijk even op vakantie en zoek nu echt een bestemming uit waar ik goed kan kiten. Verder wil ik met een groep vrienden die kiten in juni naar het Caribische gebied, ook erg fijn. Qua mijn programma is het wat moeilijker. Ben in landen als Iran, Turkmenistan en Georgië geweest en daar moeten ze het fenomeen kiten überhaupt nog uitvinden.

nwb FLY is een NWWB erkende school